Intrebari frecvente 2017-07-23T21:34:25+00:00
Cum pregatesc consultul oftalmologic? 2017-07-23T21:20:15+00:00

Pentru foarte multi dintre dumneavoastra este posibil sa fie prima vizita in clinica noastra. De aceea este recomandat sa aduceti istoricul medical oftalmologic, inclusiv eventualele perechi de ochelari pe care le aveti. De asemenea, daca stiti sa suferiti de anumite boli despre care ati fost informat ca pot avea un impact oftalmologic, este bine sa ne aratati acele consulturi/scrisori medicale pe care le-ati primit.

In cazul in care ati mai efectuat consultatii oftalmologice la noi in clinica, toate informatiile medicale se regasesc in baza noastra de date si nu este nevoie sa ne aratati un document in acest sens.

Ne dorim ca in masura in care este posibil, doamnele sa se prezinte nemachiate pentru consultul oftalmologic ce va urma. De cele mai multe ori examinarea se realizeaza dupa instilarea unor picaturi in ochi.

Care este durata unui consult oftalmologic? 2017-07-23T21:21:01+00:00

O consultatie oftalmologica obisnuita se desfasoara pe durata a 15-20 min. Exista de asemenea situatii in care aceasta consultatie poate dura ceva mai mult decat atat. Spre exemplu, sunt pacienti carora, in acord cu afectiunile de care sufera, trebuie sa le acordam mai mult timp. Un alt exemplu il reprezinta cazurile in care este necesara instilarea repetata de picaturi pentru dilatarea pupilara. Dupa fiecare instilare trebuie sa asteptam pentru ca acele picaturi sa isi produca efectele dorite. Asadar, avem rugamintea ca daca un consult se prelungeste peste durata lui obisnuita sa aveti incredere ca facem acest lucru pentru a oferi servicii de cea mai buna calitate fiecaruia dintre dumneavoastra.

Cum se desfasoara o consultatie oftalmologica? 2017-07-23T21:21:45+00:00

Dupa ce aflam de ce v-ati prezentat pentru consultul oftalmologic, vom efectua o masuratoare numita keratorefractometrie computerizata. In urma acestei masuratori avem o orientare asupra corneei (prima lentila a ochiului) si a starii refractive generale a fiecaruia dintre ochi. Vom evalua apoi acuitatea vizuala si vom prescrie o corectie optica pentru vederea de distanta si/sau apropiere, daca este nevoie.

Se trece apoi la examinarea microscopica (folosind biomicroscopul / lampa cu fanta) a segmentului anterior ocular.

Pentru pacientii a caror varsta este mai mare de 40 de ani vom masura presiunea intraoculara prin aplanotonometrie (standardul de masurare actual; fara jet de aer). Pentru pacientii sub 40 de ani, vom efectua masurarea presiunii intraoculare numai in cazurile in care consideram necesar sau la cererea pacientului.

De cele mai multe ori consultatia se termina prin examinarea segmentului posterior ocular (examenul fundului de ochi). Acest examen se poate efectua atat cu, cat si fara picaturi de dilatare. Medicul va aprecia daca administrarea picaturilor este necesara.

Daca pentru a ne lamuri asupra unui diagnostic vom avea nevoie de investigatii suplimentare, investigatii pe care le putem efectua in clinica, costurile acestora nu sunt incluse in costul consultatiei.

Va recomandam sa nu conduceti masina timp de cateva ore daca in timpul examinarii vi se vor administra picaturi pentru dilatarea pupilara.